Άνοιξη και δημιουργικός χρόνος έξω στη φύση!

spring

Η άνοιξη είναι μια ωραία ευκαιρία, για να βγείτε έξω από το σπίτι μαζί με τα παιδιά σας και να χαρείτε δημιουργικό χρόνο στη φύση! Καθώς ο καιρός ζεσταίνει, υπάρχουν πολλές διασκεδαστικές και παράλληλα εκπαιδευτικές δραστηριότητες,  που μπορείτε να κάνετε παρέα.

Δείτε εδώ μερικές ιδέες και διαλέξτε αυτές που σας ταιριάζουν!

  • Πηγαίνετε μια βόλτα στη φύση: Ο καιρός την άνοιξη είναι ιδανικός για να κάνετε μια βόλτα σε ένα πάρκο ή ένα φυσικό καταφύγιο. Επισημάνετε στα παιδιά τα διάφορα φυτά και ζώα που βλέπετε και αφήστέ τα να αγγίξουν τα φύλλα, να μυρίσουν τα λουλούδια, να μάθουν περισσότερα για αυτά. Ο νέος, αυτός κόσμος θα τα μαγέψει και αναμφίβολα θα περάσετε δημιουργικό χρόνο μαζί.
  • Φυτέψτε το δικό σας κήπο: Ένας μικρός κήπος είναι μια εξαιρετική ιδέα, για να διδάξετε στο παιδί σας την αγάπη στη φύση και τη σημασία της φροντίδας του περιβάλλοντος. Το παιδί μπορεί να συμμετέχει σε όλη τη διαδικασία. Στην επιλογή των φυτών, στη φύτευση αλλά και στη φροντίδα των φυτών καθώς μεγαλώνουν. Αυτό θα του διδάξει υπευθυνότητα και θα του χαρίσει όμορφες αναμνήσεις μαζί σας.
  • Κάντε πικνίκ: Ακόμη και αν δεν έχετε χρόνο για μία εκδρομή στην εξοχή μπορείτε να ετοιμάστε ένα καλάθι με σάντουιτς, φρούτα και άλλα σνακ και να χαρείτε ένα πικ-νικ στο κοντινό πάρκο ή ακόμα και στον κήπο σας.
  • Παίξτε παιχνίδια: Η άνοιξη είναι μια εξαιρετική περίοδος για να παίξετε παιχνίδια σε εξωτερικούς χώρους! Παιχνίδια όπως το κρυφτό και το κυνηγητό, βοηθούν στην ανάπτυξη κινητικών δεξιοτήτων και σίγουρα βοηθούν να ξαναγίνετε και εσείς παιδί.
  • Δημιουργήστε τέχνη με τη φύση: Συγκεντρώστε φύλλα, λουλούδια και διάφορα φυσικά υλικά, και αφήστε τη δημιουργικότητα σας ελεύθερη, για να δημιουργήσετε καλλιτεχνήματα. Αυτό θα βοηθήσει το παιδί σας να αναπτύξει τις καλλιτεχνικές του ικανότητες και σίγουρα θα σας εκπλήξει με τις ιδέες και τη φαντασία του.
  • Επισκεφθείτε μια φάρμα ή ένα ζωολογικό κήπο: Τα περισσότερα παιδιά λατρεύουν τα ζώα και ενθουσιάζονται με την επαφή μαζί τους. Μια ημέρα στο ζωολογικό κήπο η σε μια κοντινή φάρμα με ζώα είναι για αυτά μια ανεπανάληπτη εμπειρία.

 

Να θυμάστε, πως το να περνάτε ποιοτικό χρόνο με το παιδί σας, είναι σημαντικό για την ανάπτυξή του και για την δημιουργία ισχυρών δεσμών μεταξύ σας. Καλή διασκέδαση!

 

 

 

Share

διακοσμητικό φόντο