χαρούμενα παιδιά
νηπιαγωγείο
πουλάκι στο φόντο
νηπιαγωγός και κορίτσι μιλάνε

Στο νηπιαγωγείο δεχόμαστε παιδιά 4 ετών έως την έναρξη της σχολικής του ηλικίας. Στην ηλικία των 4 ετών η ομιλία του παιδιού είναι απόλυτα κατανοητή. Χρησιμοποιεί προτάσεις λίγων λέξεων, κάνει σύντομες περιγραφές και εκφράζει ικανοποιητικά τα συναισθήματά του. Κινητικά, μπορεί να περπατάει ρυθμικά και στις μύτες των ποδιών, τρέχει και γενικά έχει τον έλεγχο των κινήσεών του. Στο επίπεδο της λεπτής κινητικότητας κρατά καλά το μολύβι του και μπορεί να χρησιμοποιεί ψαλίδι, να αντιγράφει απλά σχέδια και να ζωγραφίζει απλά σχήματα. Επίσης αναγνωρίζει τα βασικά χρώματα, σχήματα και αριθμούς, συγκρίνει μεγέθη και ποσότητες, ομαδοποιεί αντικείμενα, αντιλαμβάνεται και ακολουθεί οδηγίες.

Στο νηπιαγωγείο του «Αγάπη και Αγωγή» προετοιμάζουμε το παιδί για τη μετάβασή του στο δημοτικό σχολείο κάνοντάς το να αγαπήσει την μάθηση και τη γνώση.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Υπουργείου δίνουμε έμφαση στη γραφή και ανάγνωση ώστε να το προετοιμάσουμε σωστά, κάνοντας κοντά μας τα πρώτα του μαθησιακά βήματα. Οι παιδαγωγοί μας θα βοηθήσουν και το πιο συνεσταλμένο παιδί να πάρει πρωτοβουλίες, να λειτουργήσει ομαδικά, να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή του και να αγαπήσει τη γνώση ώστε η σχολική του ζωή να κυλήσει ομαλά και ευχάριστα. Σε αυτή την ηλικία προσφέρουμε στο παιδί τα κατάλληλα ερεθίσματα και εργαλεία για να μπει ομαλά στον υπέροχο κόσμο της γραφής, της ανάγνωσης, της τέχνης και των μαθηματικών. Με εικονογραφημένα παραμύθια και ποιήματα εξελίσσουμε το λεξιλόγιό του, ενισχύουμε τη μνήμη του και καλλιεργούμε την ενσυναίσθηση. Με όλα τα εργαλεία γραφής και ζωγραφικής βελτιώνουμε τη λεπτή του κίνηση. Το παιδί αρχίζει να χρησιμοποιεί ψαλίδι, κόλλα, πλαστελίνη και άλλα υλικά για να δημιουργήσει ομαδικά και ατομικά έργα τέχνης. Τώρα ξεκινά να γνωρίσει το θέατρο και το κουκλοθέατρο για να μάθει πως να εξηγήσει και να αντιληφθεί τον κόσμο γύρω του. Με απλές ευχάριστες δραστηριότητες στην τάξη και στην αυλή θα κάνει τις πρώτες του αυθόρμητες μαθηματικές σκέψεις, θα γνωρίσει τη φύση, θα πειραματιστεί.

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ
ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ!