παιδιά παίζουν
παιδικός σταθμος
φόντο αρκουδάκι
παιδιά παίζουν με τουβλάκια

Στον παιδικό μας σταθμό δεχόμαστε παιδιά 2,5-4 ετών. Στα 2,5 έτη ένα παιδί είναι πια σε θέση να εκφράσει τις επιθυμίες και τις ανάγκες του. Επιπλέον έχει ήδη κατακτήσει τις βασικές λειτουργίες (φαγητό, τουαλέτα κλπ.).
Στόχος μας είναι η λεκτική επικοινωνία να αναπτυχθεί σε βαθμό, που να μπορεί να σχηματίσει τις πρώτες του προτάσεις. Τα ολιγομελή τμήματα το βοηθούν να παίξει ομαδικά και να συνεργαστεί, ενώ καθοδηγείται για να αναπτύξει δεξιότητες, κινητικές και γνωστικές, πάντα με σεβασμό στον ατομικό ρυθμό ανάπτυξής του.

Όλο το πρόγραμμα του αθλητικού παιδικού σταθμού είναι κατάλληλα διαμορφωμένο ώστε να συνδυάζει την εκπαίδευση με το παιχνίδι, για χαρούμενες δημιουργικές στιγμές.

Η προσχολική αγωγή στοχεύει στην ολόπλευρη ανάπτυξη του παιδιού και με αυτή τη βάση οργανώνουμε το καθημερινό πρόγραμμα των δραστηριοτήτων μας. Τα παραμύθια, τα ποιήματα, τα τραγούδια και η κίνηση είναι τα βασικά μας εργαλεία για να τελειοποιήσουμε το λεξιλόγιο του μικρού παιδιού. Η ζωγραφική και οι κατασκευές, τα ομαδικά παιχνίδια στον κήπο ή στην τάξη τα βοηθούν να νιώσουν σιγουριά για την κίνησή τους, ενδυναμώνοντας παράλληλα το μυϊκό τους σύστημα.
Με απλές δραστηριότητες ταξινόμησης και ομαδοποίησης αντικειμένων καλλιεργούμε τη μαθηματική σκέψη του παιδιού και το κατευθύνουμε σταδιακά στην επίλυση προβλημάτων. Το θεατρικό παιχνίδι και το κουκλοθέατρο καλλιεργούν με ευχάριστο τρόπο τη φαντασία και αναδεικνύουν την προσωπικότητά του.

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ
ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ!